ВАЖНО ЗА ВСИЧКИ ГОСТИ НА GAMERS FORUM

За да ползвате ликовете които са дадени в форума на този сайт, трябва да си направите нова регистрация Извиняваме се за създаденото не удобство, но се надяваме, че е за доброто на всички наши потребители!

Основни знания

Go down

Основни знания

Писане by pisnamiotvas on Пон 07 Фев 2011, 14:14

*Mu Online е MMORPG игра (Massively Multiplayer Online Role Playing Game). Играта е 3D формат и е пройзведена от корейската фирма "WebZen"
*Начало: след като си изберете сървар, в който да играте следвана най - важното - избирате си герой:
Има 3 вида първоначални герои (Dark Knight - това е рицар, основно боец; Dark Wizard - това е магиосник; Elf - може да бъде магиосник и боец) и още 2, които се отключват в процес на gameplay - тоест като направите 220 левел - ви се отключва расата Magic Gladiator(магиосник и боец, получава повече stats pionts - точки при вдигане на левел), а на 300 левел - Dark Lord (също може да бъде боец и магиосник, като няма магии за масов бой; Dark Lord-а се смята за най-силния герой - ако използва гаргата си, но е слаб на защита). Magic Gladiator-a може да носи дрехите на Dark Knight-a и Dark Wizard-a(но не на Blade Knight-a и Soul Master-a).

*За краткост по-надолу ще наричам героите със съкращение както следва: Dark Knight - DK; Dark Wizard - DW; Elf - Elf; Magic Gladiator - MG и Dark Lord - DL!!! След като си изберете герой трябва да му измислите име Smile))
*Щом вече сте избрали героя си следва да започнете:
#от начало героя ви няма облекло и оръжия (оръжия в началото на играта имат само Dark Knigh, Elf, Magic Gladiator и понякога Dark Lord, но тези оръжия са слаби!)
#според това какъв герой сте си избрали ви пуска в град Lorencia (само елфа прави изключение, защото го пуска в града на елфите - Noria)
#на екрана се показва вашия герой, и състоянието на вашата кръв и мана ( в червено и синьо) Ако нямате мана няма да можете да правите магии( маната и кравта се враща автоматично, ако стоите и чакате); ако нямате крав умирате и се вращате в центара на града.
#всеки герой в началото е 1-ви левел, трябва да намерите гадове и да започнете да ги биете (гадовете са различни за всеки град, като в градовете, които изискват по-голям левел има по-силни гадове); след като убиете някое животно вие вероятно (казвам вероятно, защото качването на левел зависи от experience на сървара; препоръчвам за начинаещи играчи сървар с поне 1000 experience) ще качите левел. След като качите левела ще получите stats points (това са точки, които можете да разпределите на 4 места - Strengh, Agility, Vitality и Energy; при Dark Lorda има и Command; тези stats points зависят от вашата раса - Dark Knight, Dark Wizard и Elf получават по 5 точки на левел, а Magic Gladiator и Dark Lord - по 7; точките също са различни в различните сървари, но тези са по стандарт на WebZen)
!!! Внимание много е важно къде ще сложите вашите точки - например на DK-то се слага най - вече Strengh(сила) и Agility(защита); на DW-то се слага - малко Strengh(колкото да може да си носи дрехите!), Energy & Agility като 2:1; на елфа се слага малко Strengh и останалото Agility, a ако е магиосник - малко Strengh, малко Agility и отаналото Energy; на MG-то се слага (в зависимост дали е боец или магиосник) - ако е боец - се развива като DK, а ако е като магиосник - като DW; DL се развива по същия начин, като MG-то.
*Основни копчета от клавиатурата, които ще ви служат в процеса на играта са:
"V" - показва дрехите на вашия герой и всичко, което той носи в себе си
"C" - показва вашите точки и разпределението им (Strengh, Agility,Vitality,Energy,Command)
"M" - показва всички карти в сървара и чрез натискане върху тях се местите там (важно е да отбележа отново, че всяка карта изисква левел за преместване (move, warp) там).
"Q" - с този бутон можете да изпите колба за кръв (helth poision) при положение, че първо сте си я купили от някои от магазините в града; за да копувате са ви нужни пари (zen), но за това след малко.

"D" - в по-новите версии има и този бутон, тои съдиржа основните команди (/trade,/party,/duel....); за да използвате дадената опция натискате веднай върху написаното (Trade/Party/Guild...) и после натискате върху човека (на който искате да дадете Party / Duel / Guild / Trade....) с дясно копче.
"W" - с този бутон пиете колби за мана (mana poision), също трябва да си я купите от магазина с помощта на zen
"E" - с този бутон се пие противоотрова (antidote poision), също се копува от магазина.
"Enter" - с Enter въвеждате съобщение, за изпращане се натиска повторно.

*Kоманди

#Траде - отиваш до играча с когото искаш да търгуваш, посочваш в/у него пишеш "/trade" и чакаш ония да даде ОК
#Party - по същия начин като трйда, само дето трябва да напишеш "/party" ... трябва разликата между левелите ви да е максиму 120/130 иначе няма да можете да влезете в парти с другия играч.
#Да пишеш до някой играч:
Кaто натиснеш Enter за писане, има две полета ... във второто трябва да напишеш ника на играча(точно както му е ника с главните и малките букви, знаци, цифри както му е ника). След това пишеш в 1вото оле какво искаш там да му кажеш.
#Писане до партито - в 1вото поле пишеш "~"(Shift+ бутона под Esc) и след това пишеш каквото искаш да кажш до пратията само.
*Писане до гилдията - по същия начин като писане до партията, само че преди съобщението слагаш "@"
#Телепортиране в градовете/регионите трябва да напишеш:
За да можеш да се телепортираш трябва да си минимум 50-ти левел.
Lorencia - "/move lorencia"
Noria - "/move noria"
Davias - /move davias

и така нататък за другите градове...
#Ако искаш да членуваш в гуилда на даден играч (той задължително трябва да е Guild Mаster за да се получи) пишете /guild в/у него.

*Как да си натрупам пари (zen) - въобще не е сложно парите падат на земята или се трупат като продаваш итеми, които не са за теб, а са ти паднали от гадовете.
#Магии - DW-то има най - много магии, повечето от които се продават в загазина за DW в Lorencia ( някой от тях са Scroll of: Lighting, Poision, Flame, Ice, Evil Spirit, Teleport, Hell Fire, Blast, Mana Shield, Aqua Beam...); DK-то има само 2 магии - и се наричат Orb of Twisting Swash - изпива на 80 левел и Orb of inner(трява да ги има в магазина за DK); Elf-a също има само 1 магия и тя е Orb of Penetration (също в магазина за Elf в Noria), ако elf-a е магиосник се пият - Orb of: great defense, helthing & great damage.
#Куест : Куест се изпълнява на ниво ( level ) 150.
Когато станете на това ниво,трябва да отидете при Priest Sevina в Davias.Тя може да бъде открита и на други места(ако е така програмирана от админа).Когато отидете при нея тя ще ви поиска една синя книжка Scroll of the Emperor.Тя може да бъде открита в Atlans,Losttower или Dungeon.В някой сървъри тя се продава в магазина.

Когато откриете(или купите) книжката,я занасяте на Sevina, и тя ще ви прати за втората част,когато ще трябва да намерите:
*Dark Wizard --> Soul Master --> Soul of Prophet
*Dark Knight --> Blade Knight --> Broken Sword
*Elf --> Muse Elf --> Elf Tear

Когато се върнете с съответния итем, вие вече сте минали куеста и Sevina ви дава за награда 20 точки и ви превръща в:
Dark Wizard --> Soul Master
Dark Knight --> Blade Knight
Elf --> Muse Elf
!!! Важно MG и DL не изпълняват quest!!!
#След като си минете quest-a ви се отключват нови магии, облекла и оръжия
При Soul Master- а новата магия е Mass Teleport; при Blade Knight - Orb of blow, Orb of regiful blow; Muse Elf - Orb of ice arrow.
*Градовете

*Lorencia - в началото на магьосника и рицара
#Noria - в началото на елфа
#Davias - за напреднали
#Dungeon за напреднали
#Dungeon3 за напреднали
#Dungeon5 за напреднали
#Atlans за напреднали
#Losttower за напреднали
#Losttower3 за напреднали
#Losttower5 за напреднали
#Losttower7 за напреднали
#Tarkan за ДОБРИ
#Stadium ( Arena ) за добри
#Icarus ---//---
#Icarus 2 ---//---
#Kalima ---//---
#Valey of Loren ---//---
#Cry Wolf ---//---
#Cry Wolf 2 ---//---
*Специални:
''Blood Castle'' е място,където се биете на един мост,после чупите една врата,една кристална статуя,взимате Angel айтъма и го занасяте на Fallen Angel в началото.Той ви дава награда.
В Blood Castle се отива чрез Cloak of Invisibly, като изберете горната опция при гоблина

за BC ви трябва Blood Scroll (Scroll of Archangel) Blood Flang и chaos (за BC1 няма нужда от chaos)
Шанса е 80%
Flang-а и Scroll-a трябва да са на еднакво ниво

за DS ви трябва Devil Key, Devil eye и chaos
Шанса е:
DS1=90%
DS2=80%
DS3=70%
DS4=60%

''Devil Sqare'' е място,където има само блъскане и блъскане... В него се отива чрез Devil Invitation. Чаос,Devil Key,Devil Eye и в Chaos машината

"Chaos Castle" - място къде се срещат няколко героя и се бият, в крайна сметка трябва да остане само 1 човек, който получава няколко (в зависимост колко барзо се е справил) Box of kondum + 5 (от него падат най-добрите предмети "excelent items" за вашия герой. Ходи се с дясно кликване върху поканата, която по принцип се продава в Lorencia бар.
*Как се правят крила 1 лвл?
#Като отидете при гоблина избирате първата опция.За да си направите крила 1 лвл ви трябват следните айтеми:1 Jewel of Chaos (може и повече за да ви даде по-голям процент (шанс)),Chaos Item на +4 (или повече)задължително с опция (add),айтеми на +7 и нагоре(задължително с опция (add),excellent итеми не могат да се слагат,може да сложите айтеми на +5 и +6 но ще ви даде много малък процент) и така докато процента стане 100.
#Вие не си избирате какви крила да си направите,а каквито ви ги направи гоблина (пример :на вас ви трябват Satan Wings, но гоблина решава,че не ги заслужавате и ви прави Fairy Wings)
1 лвл крила има 3 вида :
Satan Wings - за Dark Knight(Magic Gladiator-ът може да ги носи)
Fairy Wings - за Elf
Angel Wings - za Dark Wizard(Magic Gladiator-ът може да ги носи)
#Как се прави тоя Chaos Item?
#За да си направите такъв итем ви трябва:1 Jewel of Chaos(може и повече за да ви даде по-голям процент (шанс)), итеми на +7 и нагоре(задължително с опция (add),excellent айтеми не могат да се слагат,може да сложите айтеми на +5 и +6 но ще ви даде много малък процент) и така докато процента стане 100.
#Вие пак не си избирате какъв да бъде Chaos Item-а,а ви го избира гоблина.
Има 3 вида Chaos Item-и :
Chaos Dragon Axe - за DK
Chaos Staff - за DW
Chaos Nature Bow - за Elf
*Как се правят крила 2 лвл?
#Като отидете при гоблина избирате първата опция.За да си направите крила 2 лвл ви трябват следните айтеми:1 Jewel of Chaos (може и повече за да ви даде по-голям процент (шанс)) ,крила 1 лвл (на +колкото повече и имат опции (luck,add) толкова по-голям процент ще ви даде) Excellent item на +4 (или повече,задължително с опция (add) и Blue Feather(Синьо перо).Маскималният процент за такива крила е 90.Затова може и да стане гаф и да "fell"-не (демек да останете без нищо)
#Вие не си избирате какви крила да си направите,а каквито ви ги направи гоблина
Има 4 вида крила 2 лвл :
Devil Wings - за Blade Knight
Archangel Wings - за Soul Master
Butterfly Wings - за Muse Elf
Dark Wings - за MG
Крилата 2 лвл могат да имат още една опция: 10% mana loss instead of life(тая опция я има само на крила 2 лвл; в новите версии тази опция се нарича 3% ignore...)Като се биете,благодарение на тая опция,на чудовищата им правите жълт демидж(който обикновено е няколко пъти по-голям от нормалното!)
#Как се вдигат айтемите на +10?
#Като отидете при гоблина избирате първата опция.За да си вдигнете итемите на +10 ви трябва:1 Jewel of Chaos,Айтема който ще дигате(трябва да е на +9 и да има luck,защото ще ви даде по-голям процент (но ако няма luck ще ви даде по-малък процент и вероятността да фелне е по-голяма)),1 Jewel of Bless,1 Jewel of Soul
В:Как се вдигат итемите на +11?
#Като отидете при гоблина избирате първата опция.За да си вдигнете айтемите на +10 ви трябва:1 Jewel of Chaos, итема който ще дигате(трябва да е на +10 и да има luck,защото ще ви даде по-голям процент (но ако няма luck ще ви даде по-малък процент и вероятността да фелне е по-голяма)) ,2 Jewel of Bless,2 Jewel of Soul

Официялния сайт на компанията WebZen и на глобалния сървар (xp=1, drop=1, version 1.00full)

http://www.webzen.com/ http://muonline.com
pisnamiotvas
pisnamiotvas
VIP
VIP

Брой мнения : 75
Points : 404
Reputation : 0
Join date : 15.03.2010

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите